Genel Bilgi:
Farkındalık Terapisi (Mindfulness) etkinliği kanıtlanmış bir terapi yöntemi olarak, psikoterapi pratiği içinde son yıllarda geniş bir şekilde yer almaya başladı. Üçüncü kuşak Bilişsel Davranışçı Terapi olarak da adlandırılan bu yöntem, özellikle anksiyete, depresyon, bağımlılık, yeme bozukluğu gibi alanlarda kullanımı giderek yaygınlaştı.
Farkındalık Terapisi (Mindfulness), temel olarak farkındalık pratiğini içermektedir. Farkındalık Terapisini öğrenmek için, uygulayıcıların farkındalık pratiğini de öğrenmeleri ve yetkin olmaları gerekmektedir. Farkındalık bir yaşam biçimi felsefesi olduğu için, Farkındalık Terapisi uygulayıcılarının da bunu benimsemesi ve yaşama geçirmeleri önem kazanmaktadır. Bu amaçla uzun süreli eğitimler gerekmektedir.
Farkındalık Terapisi Bileşenleri veya ögelerinin de terapide yararlı olduğu gösterilmiş ve sadece bunları içeren terapi yöntemleri de geliştirilmeye başlanmıştır. Farkındalık Terapisi Bileşenlerinin terapide kullanılması, farkındalığı bir yaşam biçimi haline getirmek zorunluluğunu da taşımamaktadır.
Farkındalık Terapisi Bileşenlerinin Psikoterapiye Entegrasyonu Eğitimi, günlük terapi uygulamaları içine farkındalık terapisi bileşenlerinin nasıl katılacağına yönelik bilgi veren bir eğitimdir. Bu eğitimde; terapistlerin farkındalığın tanımını öğrenmesinin yanında, şimdiye odaklanmak, yargısızlık, mesafe koymak, kabullenmek, deneyimlemek gibi farkındalık terapisi bileşenleri ve bunların terapiye nasıl entegre edileceğine, hangi ruhsal sorunlarda hangi bileşenlerin nasıl kullanılabileceğine ilişkin bilgi anlatılmaktadır. Bazı farkındalık becerilerinin kazanılması da hedeflenmektedir.
Bu eğitim online olarak yapılacaktır.
Kimler katılabilir?
Eğitim, alanda çalışan uzmanlara yöneliktir. Eğitime psikolog, psikiyatrist, doktor, psikolojik danışman, sosyal hizmet uzmanı ve psikiyatri hemşireleri katılabilir.
Süre:
Farkındalık Terapisi Bileşenlerinin Psikoterapiye Entegrasyonu Eğitimi, 6 saat sürelidir. 19:00-20:00 arasında yapılacaktır. 2 gün sürecektir.
Eğitim programı:
Farkındalığın tanımı
Şimdiye odaklanmak
Yargısızlık
Mesafe koymak
Kabullenmek
Deneyimlemek
Farkındalık Terapisi Bileşenlerinin, terapiye nasıl entegre edilmesi
Hangi ruhsal sorunlarda hangi bileşenler kullanılabilir?
Eğiticiler:
Eğitim Prof. Dr. Kültegin Ögel ve ekibi tarafından verilecektir. Prof. Kültegin Ögel uzun yıllardır Farkındalık Terapisi alanında çalışmakta, konuyla ilgili kitapları ve bilimsel yayınları bulunmaktadır.
Verilecek Belge:
Eatılım Sertifikası (Eğitimden sonra, yurtiçi katılımcılar için kargo yoluyla adrese gönderilecektir. Yurtdışı katılımcılar için dijital kopya mail yoluyla iletilecektir.)
Eğitim Yeri:
Zoom Platformu (https://zoom.us/)
Eğitim Tarih ve Saati:
17-18 Mayıs 2021 (Pazartesi-Salı) Saat: 19.00-22.00
Eğitim Ücreti:
650 TL
Ön Kayıt/Kesin Kayıt:
Lütfen sayfada yer alan “Kayıt Formu“nu doldurunuz.
Kayıt formunun tarafımıza ulaşması ile eğitime ön kaydınız gerçekleşmektedir.
Kesin kayıt için size ileteceğimiz hesaba en az 250 TL ön ödeme bedelini havale ediniz. Geriye kalan bedeli ise (400 TL) en geç eğitim gününden önce göndermeniz rica olunur.
Not: Katılım listesi eğitim bedeli ödeme sırasına göre oluşturulduğundan, eğitim bedeli ödemeyen kişilerin kayıt formları geçersiz sayılacaktır.
Detaylı bilgi için;
0 549 693 22 33 numaralı telefondan WhatsApp veya arama yoluyla bizimle iletişime geçebilirsiniz.
Yorumlar
Yorumunuz